Verkiezingsstrijd begint ook op social media los te komen

Foto: SGN

De verkiezingsstrijd in Sittard-Geleen begint met nog ruim vier weken te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart langzaam op stoom te komen.

Ook op social media begint men de trommen te roeren. Elke van de twaalf partijen die op 21 maart meedoen aan de raadsverkizingen voor Sittard-Geleen heeft een Facebookpagina waarop meningen worden gedebiteerd, die vervolgens kunnen rekenen op bijval van de eigen achterban of kritische opmerkingen van andersdenkenden.

En daar valt zo nu en dan al iets op te maken over voorkeuren voor een toekomstige coalitie. DNA laat bijvoorbeeld naar aanleiding van een vraag van Burgerinitiatief Geleen alvast op voorhand weten na de komende verkiezingen geen heil te zien in deelname aan een coalitie waarvan zowel CDA als gob deel uitmaken. Explicieter wordt DNA vervolgens niet: er wordt geen voorkeur uitgesproken voor een van die twee partijen.

Hieronder vindt u een overzicht van links naar websites, Facebookpagina’s en de Twitteraccounts van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen.

Partij Link naar
1. CDA website facebook twitter
2. gob website facebook twitter
3. Stadspartij website facebook twitter
4. SP website facebook twitter
5. DNA website facebook twitter
6. GroenLinks website facebook twitter
7. PvdA website facebook twitter
8. D66 website facebook twitter
9. VVD website facebook
10. PVV facebook twitter
11. SPA website facebook
12. 50PLUS website facebook twitter

Op de PVV na hebben alle partijen die een kieslijst hebben ingediend een lokale website. Alle partijen hebben een Facebookaccount, en de meesten zijn ook te vinden op Twitter. De PvdA richt zich sterk op jongere kiezers door op vijf social media platforms actief te zijn. Behalve op Facebook en Twitter is de PvdA Sittard-Geleen ook actief op Youtube, Flickr en Instagram. Ook GroenLinks is behoorlijk actief op social media en bedient naast Facebook en Twitter ook volgers op Youtube en Instagram. 50PLUS is verder te vinden op Google+ en op LinkedIn.

Cookieinstellingen