Boekenweek van 10-18 maart in de bibliotheken van De Domijnen

Foto: © Rob Nijpels

De nationale Boekenweek, die van 10 tot en met 18 maart wordt gehouden, staat dit jaar in het teken van het thema: natuur.

Het thema is mede geïnspireerd op de dichtbundel van Leo Vromans ‘En toch is alles wat we doen natuur’, waarin prachtige detail observeringen worden gemaakt over alles wat rondom ons leeft. De Domijnen heeft voor zowel leden van de bibliotheek alsook niet leden een mooi inspiratie programma gemaakt. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk: Gezien de feiten en Jan Terlouw het Boekenweekessay: Natuurlijk.

Themastands

In alle bibliotheekvestigingen zijn er speciale boekenweekpresentaties gemaakt waarin boeken, dvd’s en cd’s over de natuur centraal staan. Voor veel Nederlandse en internationale schrijvers is de natuur een dankbaar onderwerp. Denk aan: Nooit meer slapen van W.F.Th. Hermans, Smeltend ijs van Ilja Trojanow of het Natuurdagboek van Nescio. Schrijvers kruipen ook graag in de huid van dieren, zoals: Dagboek van een Poes van Remco Campert, De Ruiter van Jan van Mersbergen of De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. Voor leden is gratis (op=op) een literaire landkaart verkrijgbaar.

Ledenwerfactie ‘De Wilde Stad’

Wordt u tijdens de Boekenweek nieuw lid van de bibliotheek dan maakt u kans op een gratis filmkaartje voor Filmhuis De Domijnen. We verloten 15 kaartjes voor een speciale voorstelling van De Wilde Stad (geprogrammeerd in april), waarin de filmmakers op spectaculaire wijze laten zien hoeveel flora en fauna er nog is in een stad als Amsterdam.

Schrijvers en voorstellingen

Twee schrijvers bezoeken De Domijnen. Op dinsdag 13 maart (20:00 uur) is Benedict Wells (Het einde van de eenzaamheid) in de grote filmzaal van Filmhuis De Domijnen en op zaterdag 17 maart (15:00 uur) is Tommy Wieringa (o.a. Joe Speedboot en Lieve Rita) te gast in de kleine zaal van Schouwburg De Domijnen. Daarnaast speelt op woensdag 14 maart de voorstelling Vele hemels boven de zevende, naar het boek van Griet op de Beeck, schrijfster van het Boekenweekgeschenk, in Schouwburg De Domijnen. Van het boek is ook een film gemaakt die de hele maand maart te zien is in Filmhuis De Domijnen.

Natuurfotografie

Midas Dekkers is een van de vele biologen in de Nederlandse letteren en van hem is de onvergetelijke quote: “Echte fauna en flora kennen de mensen vooral van de slager en de groenteboer”. Daarom organiseren we een drietal wandelingen met bekende fotografen die je op een andere manier leren kijken (door een lens om te fotograferen) naar de natuur.

Op 10 maart wandelt Sjef Frijns vanaf de Biesenhof de natuur in, op 11 maart doet Karin Claus dit vanaf Kasteelpark Elsloo en op 16 maart vertrekt Bob Luijks vanaf de Bosweg in Echt-Susteren.

Kijk voor het complete activiteitenprogramma op de website www.dedomijnen.nl, bij de onderdelen Podium en Collecties & Informatie.

Cookieinstellingen