Pop-up store Veiligheid in ‘Plissesjop’ aan de Misboekstraat

Interieur Plisse sjop Zitterd
Interieur Plisse sjop Zitterd
Foto: Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek

In de ‘Plissesjop’ aan de Misboekstraat in Sittard is van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart een pop-up store Veiligheid aanwezig.

De initiatiefnemers reiken de bezoekers van de store suggesties aan om ook zelf bij te kunnen dragen aan het verbeteren van het veiligheidsgevoel. Deze interactieve store is voor bezoekers vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

Gezamenlijk initiatief

De pop-up store is een gezamenlijk initiatief van het CCV (centrum voor criminaliteitspreventie), de brandweer, de politie en de gemeente. De onderwerpen die maandagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur aan bod komen zijn speciaal gericht op ondernemers. Maandagmiddag en de overige dagen zijn met name gericht op inwoners, zijnde niet per definitie ondernemers. De volgende thema’s komen onder meer aan bod: winkeldiefstal, zakkenrollerij (ook in aanloop naar St. Joep een actueel thema), winkelverboden/ diefstal, overlast in de stad, buurtpreventie en camerabewaking.

Virtual reality

In de pop-up store wordt gebruikt gemaakt van Virtual Reality-brillen. Met een VR-bril is het mogelijk levensechte 360 graden filmpjes te bekijken van situaties die zich kunnen voordoen.

Plissesjop

Sinds oktober vorig jaar kunnen bezoekers in het centrum aan de Misboekstraat 1 terecht bij de zogenaamde ‘Plissesjop‘. Op wisselende momenten is de wijkagent aanwezig om met mensen in gesprek te gaan. Ook medewerkers van de gemeente zijn regelmatig in de sjop aanwezig. Bezoekers zijn van harte welkom.

Cookieinstellingen