Extra raadsvergadering over nieuwe bestuurscentrum afgeblazen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De op verzoek van fractievoorzitter Kim Schmitz van GroenLinks ingelaste extra raadsvergadering gaat donderdagavond niet door.

Het verzoek van Schmitz, dat de steun kreeg van in totaal 18 raadsleden, werd gedaan toen duidelijk werd dat het College van B&W nog vóór de komende gemeenteraadsverkiezingen een besluit wilde nemen over de aankoop van het voormalige Dominicanenklooster op de Oude Markt 1 om daar het nieuwe bestuurscentrum in onder te kunnen brengen.

Van de kant van de oppositie en kennelijk ook binnen een of meer coalitiepartijen worden vraagtekens gezet bij de keuze voor het op zich prachtige monumentale gebouw. Zo vraagt men zich af of het door de raad geformuleerde wensenpakket er bouwtechnisch wel haalbaar is. Verder vreest men dat het Kloosterkwartier te duur is om alle wensen ook financieel haalbaar te maken.

Zojuist werd bekend dat de beslissing over de aankoop van het klooster wordt uitgesteld. Na de verkiezingen komt er eerst een debat met de nieuwe gemeenteraad over de mogelijkheden en beperkingen van het pand Kloosterkwartier. Op basis van die discussie zal de raad dan een uitspraak doen over het wel of niet aankopen van het pand in het Kloosterkwartier. Ook het voorgenomen bezoek aan het pand Oude Markt 1 verschuift naar een later moment zodat de raad in nieuwe samenstelling het bezoek kan afleggen. Om die reden kan worden afgezien van de extra raadsvergadering.

Reacties

article
127904
De op verzoek van fractievoorzitter Kim Schmitz van GroenLinks ingelaste extra raadsvergadering gaat donderdagavond niet
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180313/extra-raadsvergadering-over-nieuwe-bestuurscentrum-afgeblazen/
2018-03-13T18:08:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/03/10174134/voormalig-dominicanenklooster-Oude-Msrkt-Sittard1.jpg
Extra raadsvergadering, nieuwe bestuurscentrum
Nieuws