Hartkloppingen centraal tijdens tweede Hart & Vaatcafé

Foto: Madhero88 [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons

Tijdens het tweede Hart & Vaatcafé, dat wordt georganiseerd door de afdeling Cardiologie van Zuyderland, in samenwerking met stichting Harteraad, staan hartkloppingen centraal.

De bijeenkomst vindt op woensdag 28 maart om 19:00 uur plaats in het Hubertushuis in Oud-Geleen en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Tijdens deze contactbijeenkomst voor hart- en vaatpatiënten, familie en belangstellenden wordt informatie gegeven over hart- en vaataandoeningen en is er de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen. Dit najaar wordt het initiatief nog eens herhaald.

Het belangrijkste doel is om patiënten, familie en zorgverleners op laagdrempelige wijze met elkaar in contact te brengen.

Programma

Tijdens het Hart & Vaatcafé staat het thema ‘boezemfibrilleren’, ook wel hartkloppingen genoemd, centraal. Een veel voorkomende hartritmestoornis waarbij de hartslag kan oplopen naar 150 á 200 slagen per minuut, twee keer zoveel als normaal. Cardioloog Casper Hoorntje en twee Hartrevalidatieverpleegkundigen komen aan het woord over dit thema. Na de pauze deelt een patiënt zijn ervaringen en is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere aanwezigen.

Aanmelden

Heeft u interesse in het Hart & Vaatcafé? U bent van harte welkom! Aanmelden is wel noodzakelijk en kan met onderstaande link:

» aanmelden Hart & Vaatcafé

Reacties

Cookieinstellingen