Aidan Smith wint GHC-Award 2018

Afgelopen vrijdag 13 april werd voor de 20e keer, tijdens een zitting van de Michiel Foundation, de GHC-Award uitgereikt.

In een goed gevulde zaal in werd een aantal inspirerende toespraken gehouden door o.a. de oud-leerlingen Chaima Moutarzak (winnares GHC-Award 2010) en Mark Schmetz (trainer OCI-LIONS). Ook de huidige leerlingen waren op het podium goed vertegenwoordigd. Zo hield Teuntje Timmers (V6b, winnares GHC-Award 2016) een toespraak en waren er mooie optredens van Alyssa Simons (A3) en Robin Verkissen (H2).

Alle kandidaten op het podium

Na een toespraak door burgemeester Cox werden de winnaars bekend gemaakt. Om te beginnen werd de Techniek-Award uitgereikt aan Yourie Janssen uit KB2d. Hij houdt zich bezig met Arduino coderen en heeft met die techniek al een prima werkende sodamachine gebouwd. Hij ontvangt van de Michiel Foundation een financiële bijdrage voor de aanschaf van onderdelen die nodig zijn voor het werken aan nieuwe projecten.

Daarna was de GHC-Award aan de beurt. In die categorie werd aan Jordan de Haan uit H4c de 3e prijs toegekend. Jordan’s talent ligt op het gebied van theater spelen en maken. Hij ontvangt een financiële bijdrage die hij kan inzetten bij het maken van een nieuwe productie.

Tara Pijpers uit V6a kreeg de 2e prijs. Haar talenten zijn muziek maken, theater en creatief schrijven. Het is haar droom al haar talenten te combineren en een documentaire/film te maken waarmee/-in ze anderen kan motiveren om hun eigen droom, hoe klein ook, na te jagen. Haar prijs houdt in dat ze de door haar gedroomde documentaire kan maken met hulp en begeleiding van een professional op dat vakgebied.

De winnaar: Aidan Smith

De 1e prijs, en dus ook de GHC-Award, werd dit jaar toegekend aan Aidan Smith uit V6a. Zijn talenten liggen op het gebied van politiek en bestuur en in die richting wil hij in de toekomst ook graag gaan werken. Het was zijn droom om een of meerdere dagen met een politicus mee te lopen, en dat heeft de Michiel Foundation ruimschoots voor hem kunnen regelen. Om te beginnen geeft Burgemeester Cox hem de gelegenheid om binnenkort een dag met hem mee te lopen. Daarnaast krijgt hij een rondleiding in het Provinciehuis in Maastricht voor zijn hele klas, en mag hij zelf een dag meelopen met een gedeputeerde. Als klap op de vuurpijl mag hij 2 dagen naar Den Haag, met een overnachting in een super-de-luxe hotel, waar voor hem een aantal interessante rondleidingen, ontmoetingen en meeloopmomenten zijn geregeld.

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze 20e editie van de Graaf Huyn Award en hoopt dat zich volgend jaar weer opnieuw veel talentvolle leerlingen zullen aanmelden voor dit evenement.

Cookieinstellingen