Gestapo KnallMuzik op Mama’s Pride: vragen aan College van B&W

Mama's Pride Festival
Mama's Pride Festival
Foto: © Ivo Goessens - Double Eye - Geleen

Op zaterdagavond 12 mei staat de Belgische band Gestapo KnallMuzik als afsluiter van de eerste dag van het bekende lokale popfestival Mama’s Pride op de bühne.

Gestapo Knallmuzik is volgens Koen van den Berg, medeorganisator van het tweedaagse festival, dat jaarlijks in het weekend van Moederdag plaats vindt in het Burgemeester Damenpark in Geleen, een op en top feestband. “Ik moet nu al lachen met Gestapo Knallmuzik. Wat zijn dat heerlijke party-animals. Ik zag ze op Pukkelpop die Kempense Belgen en ja daar zijn geen woorden voor. Feestje bouwen dat gaan die ook bij ons doen. Heerlijk fout dit.”

Maar niet iedereen deelt die voorpret, zoals mag blijken uit vragen die door de raadsfractie van SPA over de deelname van deze band aan het College van B&W worden gesteld.

Fractieleider Jack Renet zegt dat SPA een brief heeft ontvangen van een inwoner van Geleen die vlak bij het Burgemeester Damenpark woont, en die zich afvraagt of het wel gepast is om een week na Dodenherdenking en Bevrijdingsdag een band met de naam Gestapo Knallmuzik te laten optreden tijdens een door de gemeente gesubsidieerd popfestival. De brief is door de afzender, die aangeeft trots te zijn op het popfestival, rondgestuurd in de omgeving van het park. Volgens de schrijver is het effect van het gebruik van de naam ‘Gestapo’ voor een feestband dat de betekenis van ‘Gestapo’ verwatert. Hij spreekt er zijn afschuw over uit en vindt dat dit niet kan ‘met subsidie van de gemeente’.

SPA is het met de briefschrijver eens en wil weten hoe het College van B&W hier tegenover staat en of men van plan is om actie te ondernemen om het optreden van de band niet te laten plaatsvinden.

Cookieinstellingen