Vragen PvdA-fractie over ouderbijdrage scholen en Voor Kids-regeling

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De afgelopen 25 jaar is het netto inkomen uit arbeid nauwelijks gestegen, zo blijkt uit het rapport De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Op basis van dit gegeven en naar aanleiding van een artikel in De Limburger van 24 april over de vrees voor een groeiende ongelijkheid tussen leerlingen stelt PvdA-fractieleider Paul Kubben nu vragen aan het College van B&W.

De door scholen aan ouders gevraagde financiële bijdrage voor allerlei activiteiten is de afgelopen jaren volgens de PvdA enorm gegroeid. Te denken valt daarbij aan bijdragen voor reizen, uitstapjes, digitale leermiddelen, maar ook voor bepaalde specialisatierichtingen zoals sport of muziek.

De PvdA wil graag weten of de gemeente beschikt over informatie over de gemiddelde hoogte van de door de scholen gevraagde bijdrage per kind over het schooljaar 2017-2018, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs in de gemeente, en als dat niet zo is of de gemeente een dergelijk overzicht kan en wil opstellen. Tevens wil de fractie graag weten hoe vaak door ouders van de Voor Kids-regeling gebruik is gemaakt om de door school gevraagde bijdrage te kunnen betalen.

Cookieinstellingen