Pinkstermaandag voor de vierde keer Zitterd op ’t Menu

18 mei 2018, 12:00 Nieuws
zitterd op t menu 2016 06
In 2015 werd de eerste editie gehouden van Zitterd op ’t menu. Een bijzonder gezellig en laagdrempelig culinair evenement op de Markt in Sittard.
De vierde editie van Zitterd op ’t Menu wordt dit jaar gehouden op Pinkstermaandag, 21 mei.
Dan is de Markt in Sittard dé plek om kennis te maken met al het lekkers dat bij de Sittardse horecazaken te krijgen is. Bij een twintigtal kraampjes en foodtrucks kunt u dan terecht voor een tongstrelend hapje of een heerlijk drankje, variërend van verse oesters tot een top-hamburger en van een glas lokaal gebrouwen Ambrass Tripel 775 tot een goed verzorgd glas wijn.
Er is ook dit jaar weer een tapwedstrijd voor horecamedewerkers. Ditmaal verdedigt Pat Vullers van De Vief Heringe haar titel. De wedstrijd geldt als een voorronde voor het NK tappen, dat wordt gehouden tijdens de Horecava. De deelnemers worden op de vingers gekeken door een vier man sterke jury: Tom Opgenhaffen (winnaar NK tappen 2013), Raymond Hardy (winnaar NK tappen 2017), meervoudig regiokampioen Maurice Gilissen en Math Liegeois, tapinstructeur Brand Bierbrouwerij. De winnaar verdient een ticket voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.
[caption id="attachment_81497" align="alignnone" width="1200"]
vaderdag
De BBQ-wedstrijd is ditmaal een gevecht tussen een vijftal horecastagiaires en leerling-koks. Zij moeten met de houtskool aan de slag om er een complete maaltijd op te bereiden, inclusief een dessert! Daarbij worden ze gejureerd door Bob James (bekend van Bob’s BBQ) en Reinier Kleikers van Meet Street. Je likt er je vingers bij af en het is bovendien erg leuk om naar te kijken.
Restaurant Silvester's verdedigt dit jaar de eer in de strijd om de lekkerste hamburger van de stad.
Organisator Frank Braam is erg blij dat een drietal net in Sittard gestarte horecaondernemers enthousiast meedoet aan Zitterd op ’t Menu. Naast de twee dagzaken Restaurant Apotheek en Sjpassie doet ook Gastrobar 1677 mee. “Voor een startende zaak is Zitterd op ’t Menu natuurlijk een leuk podium om jezelf in de kijker te spelen, maar hun deelname is vooral ingegeven door het besef dat je zo samen met collega-bedrijven Sittard als gezellige horecastad nog eens duidelijk op de (menu)kaart zet”.
En de weersverwachtingen? Die zijn uitstekend!
[caption id="attachment_81407" align="alignnone" width="1200"]
Zondag: <a href=Zitterd op 't Menu
!" width="1200" height="683" c-caption="Zitterd op 't Menu!" />