Culinaire fietstocht door de Bokkenrijdergeschiedenis van Schinnen

Foto: VVV Zuid-Limburg

Het buitengebied van Schinnen staat bekend om haar prachtig glooiende landschap en kent veel cultuurhistorische en natuurlijke waarden.

Hier treft men alle ingrediënten aan voor een afwisselend dagje uit: natuur, cultuur, lekker eten, folklore en monumenten. Maar Schinnen kent ook een spannende Bokkenrijdergeschiedenis en was in de 18e eeuw berucht als centrum van de Bokkerijdersbende. Schinnen ontving onlangs officieel dan ook het predicaat Bokkerijdersgemeente. Naast de reeds bestaande Bokkenrijders wandelroutes in Schinnen kan de Bokkenrijdergeschiedenis vanaf heden ook per fiets worden ontdekt middels de culinaire fietstocht Bokken-Rollen.

Happen & Trappen

De culinaire fietstocht Bokken-Rollen is een initiatief van gemeente Schinnen en VVV Zuid-Limburg. De fietstocht, met een lengte van 30 km, kan via de welbekende fietsknooppunten worden gevolgd. Daardoor bepaalt de fietser zelf waar hij de route start. Tijdens de culinaire fietstocht Bokken-Rollen ontdekken fietsers meerdere bijzondere ‘Bokkerijder’ plekken en geniet men onderweg van 4 culinaire Bokkerijder traktaties, aangeboden door: Gasterij Kasteel Terborgh (Heisterbrug 119, Schinnen), Kasteel Doenrade (Limpensweg 20, Doenrade), Gasterie Dobbelsteyn (Kerkstraat 23, Doenrade) en Brasserie De Muldermolen (Thullerkerkweg 17, Thull). De fietstocht kan worden gefietst van woensdag t/m zondag en is à € 9,95 p.p. verkrijgbaar bij de VVV Zuid-Limburg winkels, de deelnemende horecalocaties en online via www.limburgwinkel.nl en www.schitterendschinnen.nl.

Meer Bokkenrijders routes

De geschiedenis van de Bokkerijders geniet al eeuwen een grote aantrekkingskracht. De gemeente Schinnen heeft in samenwerking met de Sjtichting Genealogiek Sjènne (SjtiGS) en VVV Zuid-Limburg daarom reeds in 2013 een wandelgids en –kaart uitgebracht met vier Bokkerijdersroutes. De gids en kaart zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van de VVV Zuid-Limburg. De kaart is ook gratis te downloaden via de website www.schitterendschinnen.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de culinaire fietstocht Bokken-Rollen en de Bokkenrijderwandelroutes neem dan contact op met Sven Kools van VVV Zuid-Limburg. Dat kan telefonisch via 043-6098507 of met een mailbericht aan [email protected].

» www.schitterendschinnen.nl

Cookieinstellingen