Sittard heeft zijn eigen jubileumbier: Tripel Sittard 775

Ambrass Tripel Sittard 775
Ambrass Tripel Sittard 775
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Dit jaar viert Sittard dat de stad 775 jaar geleden stadsrechten ontving. Brouwerij Ambrass haakt daarop in met een passend biertje.

Brouwerskoppel Max Schreuder en Yvonne van Breda van brouwerij Ambrass brouwden speciaal voor dit jubileum een toepasselijke Tripel 775, een Trappist-achtig bier met 7,75% alcohol met een pittige smaak en afdronk. Het bier is sinds kort te koop bij brouwerij Ambrass aan de Gats en bij drankenhandel Cuba aan de Geuweg. Los kosten de flesjes 2,25 euro, maar als 4-pack gaan ze voor 7,75 euro van de hand. Tripel Sittard 775 wordt verder geschonken bij Tapperie De Gats en café ’t Sjterfhoes.

Op Tweede Pinksterdag kan iedereen het bier komen proeven tijdens Zitterd op ’t Menu, een gezellig kleinschalig culinair festival op de Sittardse Markt, waaraan een twintigtal horecazaken hun medewerking verlenen. Brouwerij Ambrass tapt die dag meerdere van haar brouwsels, waaronder naast de jubileum-tripel ook Skartacus, het speciaalbier waaraan de ska-band Skartacus zijn naam heeft verbonden.

AmbrassTripel Sittard 775

Cookieinstellingen