Zondag 27 mei open dag op zorgboerderij Ophovenerhof

Foto: SGN

Of het de 25e editie is, dat weet hij niet zeker, maar het zal er ergens om hangen, zo weet Bert Ramakers , bestuurder van Zorgboerderij Ophovenerhof.

Hij doelt op de Open Dag die aanstaande zondag in en rond de tot zorgboerderij omgebouwde monumentale hoeve Ophovenerhof aan de Molenweg in Sittard. Sinds 1991 is de uit 1406 stammende carréboerderij als zorgboerderij in gebruik, waar mensen met een handicap een zinvolle dagbesteding vinden en waar een aantal cliënten onder begeleiding woont.

Tijdens de open dag valt er van alles te zien en te beleven op de Ophovenerhof. Kinderen kunnen er hun energie kwijt op een door leden van scouting St.-Jozef gebouwde hindernisbaan, er zijn workshops van Harmonikaschool Parkstad, er is kinderyoga en er kan worden geknutseld met Harambee.

En verder: neem een voetreflexmassage, of geniet van een ‘Haof-plènkske’ met lekker hapjes uit de streek, doe mee aan een workshop vlaaien bakken en proef van al die lekkere zelfgemaakte sappen en jams, eigengemaakte augurken en bieten die de boerderijwinkel in de verkoop heeft.

Het terras is open met koffie en vlaai, maar er wordt ook een lekker koel biertje, frisdrank en wijn geserveerd. Diverse Dj’s, waaronder DJ Sander, zorgen voor de muziek.

De moestuin en de kinderboerderij zijn open en vrij te bezoeken en dan is er ook nog een markt met streekproducten, er is een herboriste aanwezig, een kraam met haakwerk, een met keramiek en er is een imker. Ook de Wereldwinkel heeft er een kraampje.

Er valt aanstaande zondag kortom meer dan genoeg te zien, te beleven en te genieten op de Ophovenerhof.

Bert Ramakers is erg gelukkig met de aanwezigheid van scouting St.-Jozef en met het feit dat leerlingen van het DaCapo-college de uitdaging zijn aangegaan om een affiche voor de open dag te ontwerpen. “We vinden het erg prettig als mensen het potentieel van onze cliënten leren zien en waarderen, waardoor ze ook een plek in de maatschappij krijgen waar ze goed uit de voeten kunnen en zich prettig voelen. Contacten met scouting en scholen kunnen daaraan bijdragen en worden dan ook erg gewaardeerd”.

De open dag begint zondag 27 mei om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur. U bent er van harte welkom!

Cookieinstellingen