Beweeg- en Gezondheidsplein in Sportplaza Het Anker

Foto: Ecsplore

Binnen de gemeente Sittard‐Geleen werken Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT samen aan het sportieve klimaat. Ze plaatsen sport en bewegen in een ontwikkelingsperspectief.

Met hun programma’s proberen zij onder andere ouderen te stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl.

Voor de doelgroep senioren organiseren Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT dit jaar op 14 juni 2018 voor het eerst een Beweeg- en Gezondheidsplein. Tijdens deze middag willen kunnen senioren kennis maken met het lokale (beweeg)aanbod en kunnen ze diverse sporten ervaren.

Fitheidstesten

Tijdens het beweeg- en gezondheidsplein kan men gratis deelnemen aan een fitheidstest. Onder andere lengte, gewicht, lenigheid, kracht, valrisico en uithoudingsvermogen worden gemeten. Aan de hand van de resultaten krijgt men een persoonlijk beweeg- en voedingsadvies.

Beweegactiviteiten en workshops

Daarnaast kunnen de ouderen diverse beweegactiviteiten ervaren tijdens de demonstraties waaronder bijvoorbeeld handboogschieten, meer bewegen voor ouderen (gym), zwemmen, yoga en volksdansen. Ook zullen medische specialisten vragen beantwoorden over (beweeg)problemen en is er een workshop over gezonde voeding en beweging.

De activiteiten vinden plaats op donderdag 14 juni van 11:00 tot 15:30 uur in Sportplaza Het Anker, Ankersweg 52 in Born.

Cookieinstellingen