Sittard heeft een kinderburgemeester voor één dag

Kinderburgemeester Charlotte, haar ouders en burgemeester Cox
Kinderburgemeester Charlotte, haar ouders en burgemeester Cox
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ze is 10 jaar oud, zit in groep 6 van basisschool Leyenbroek en ze heet Charlotte. Vandaag was ze even – op zijn Sittards gezegd – ‘ram verpópzak’.

Want als de burgemeester, die net samen met je vader en je moeder, de directrice van de school, een paar fotografen, mensen van de krant en nog een aantal andere mensen die je nog nooit hebt gezien, je klas is binnengewandeld om te vertellen dat je bent verkozen om één dag kinderburgemeester van Sittard te zijn, dan is dat nogal wat. Charlotte was dan ook danig onder de indruk. Gelukkig waren vader Roel en moeder Ester Frusch erbij om hun dochter een hart onder de riem te steken.

Daartoe uitgedaagd door het Centrummanagement van Sittard stuurden zo’n 50 schoolkinderen van groep 6 van de Sittardse basisscholen een ‘sollicitatiebrief’ waarin zij aangaven waarom zij graag voor één dag kinderburgemeester van Sittard zouden willen zijn.

Uit de stapel inzendingen koos burgemeester Cox die van Charlotte omdat haar motivatie hem erg aansprak. Charlotte gaf aan dat zij als kinderburgemeester graag iets met en voor gehandicapte kinderen zou willen doen. De burgemeester overhandigde Charlotte daarom vandaag alvast de oorkonde van haar benoeming.

Charlotte wordt tijdens de eerste editie van het Kènjer Fest, dat op zondag 24 juni in het centrum van Sittard wordt georganiseerd, om 12:00 uur door burgemeester Cox geïnstalleerd en gehuldigd als kinderburgemeester, en daarna geeft ze het startsein voor deze feestelijke dag, waarop tal van activiteiten zijn georganiseerd voor gezinnen met jonge kinderen. En ze maakt ook een vlog van haar belevenissen op deze dag.

Charlotte mag de titel kinderburgemeester van Sittard blijven voeren totdat volgend jaar haar opvolger bekend is.

… een glunderend gezicht …
Cookieinstellingen