Petje af Zuid-Limburg wint Kiwanis-prijs 2018

Foto: Michel van Dijke

Ilse Wiertz-Hamers, voorzitter van het bestuur van Petje af Zuid-Limburg, heeft afgelopen zondag tijdens de MP Feesten de Kiwanis-prijs 2018 in ontvangst genomen.

Met de toekenning van deze prijs steunt serviceclub Kiwanis het initiatief van Petje af Zuid-Limburg. Petje af ontvangt tevens een sponsorbedrag van 500 euro.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld. Het motto van Kiwanis is ‘Serving the children of the world’. De vrijwilligers van Kiwanis dragen op tal van manieren bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

In de loop van afgelopen week werd er contact opgenomen met locatiemanager Patricia Hermens om aanwezig te zijn tijdens de uitreiking van de Kiwanis-prijs. De genomineerde organisaties hoorden pas enkele dagen voor de uitreiking dat zij genomineerd waren. Naast Petje af Zuid-Limburg waren ook de Wielerbaan in Geleen en Pinkpop genomineerd.

Petje af Zuid-Limburg is een weekendschool voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar waarbij ze in contact komen met allerlei beroepen. Naast een bezoek aan de werkplek van een gastdocent maken de kinderen ook uitstapjes naar musea, theatervoorstellingen en sportactiviteiten. Tot nu toe heeft Petje af Zuid-Limburg alleen een locatie bij Plinthos in Sweikhuizen. Op dit moment is Petje af Zuid-Limburg op zoek naar een tweede locatie in het zuiden van de provincie.

Lijkt het u leuk om gastdocent te zijn voor Petje af Zuid-Limburg? Of wil je je aanmelden als leerling? Kijk dan eens op www.petjeaf.nl/zuid-limburg.

Cookieinstellingen