Petje af Zuid-Limburg organiseert middag voor kinderen bij Plinthos!

Foto: © Petje Af Zuid-Limburg

Petje af Zuid-Limburg is ervan overtuigd dat ieder kind talent heeft en gelijke kansen verdient om die te kunnen ontplooien én benutten.

“Gelijke kansen is in Nederland namelijk helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Het opleidingsniveau van ouders is veelal bepalend voor de toekomstkansen van kinderen”, zo laat Patricia Hermens, een van de locatiemanagers bij Petje af Zuid-Limburg weten.

De kersverse locatie manager van Petje Af, Michel van Dijke, zegt: “Bij Petje af Zuid-Limburg zijn er op zondag weekendscholen voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit sociale achterstandssituaties. De kinderen ontdekken bij Petje af de wereld en komen in aanraking met inspirerende rolmodellen waardoor zij een positief zelfbeeld en toekomstperspectief ontwikkelen.”

Een Petje af-jaar bestaat uit 7 lesblokken van 4 weken op zondag. Ieder lesblok komt er een beroep aan bod. Centraal hierin staat de praktijkervaring en de ontmoeting met inspirerende gastdocenten. Iedere laatste zondag gaan de leerlingen samen op stap met het openbaar vervoer. Dan worden musea bezocht of worden andere activiteiten ondernomen die gerelateerd zijn aan, kunst, cultuur of gezond gedrag. “Ontdekken en beleven staan in ons programma centraal.”

Op woensdag 27 juni zijn alle leerlingen van groep 7 en 8 van alle scholen in Limburg welkom om leuke dingen te komen doen bij Plinthos! Zo kun je kennis maken met weekendschool Petje af. Er is onder andere een stormbaan, je kunt er bruggen en hutten bouwen, iets spannends beleven in Virtual Reality, de Ontdekfabriek en nog veel meer!

Het programma duurt van 14:.00-17:00 uur en er staat drinken en iets lekkers (en gezonds) klaar. Deelname is volledig kosteloos.
Locatie: Plinthos, Daniken 1, 6174 RA Sweikhuizen.

Aanmelden graag vóór 22 juni via een e-mail aan [email protected].

Cookieinstellingen