KinderResto Van Harte heeft weer 14 Chefs opgeleid!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op woensdag 4 juli kregen 14 kinderen tijdens de voorlaatste bijeenkomst van KinderResto Van Harte in De Kantine in Stadbroek het Certificaat KinderResto Chef!

Ze volgden alle kooklessen, waarin ze leerden hoe je op een verantwoorde manier lekker én gezond eten klaarmaakt. Bij de lessen mochten de ouders meekijken en vandaag mochten hun smaakpapillen getuige zijn van al het lekkers dat de kinderen op tafel brachten. Dat varieerde van een overheerlijke salade van couscous en smakelijke wraps tot spiesjes tomaat-basilicum-mozzarella, aardappelsalade en watermeloen met beleg! En daarnaast was er stokbrood met kruidenboter en een lekker koel glaasje kraanwater, al dan niet op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten.

Vorig jaar vond de eerste editie van KinderResto Van Harte plaats bij MFC Ónger de 2 tores in Sanderbout en ook die was een groot succes. Wethouder Berry van Rijswijk reikte de certificaten uit en had voor de deelnemers ook nog een rugzakje van de gemeente met daarin een pollepel. “We gaan bekijken of we er nog een derde editie aan kunnen vastknopen”, zo liet hij weten.

Met het initiatief van KinderResto Van Harte wil men bereiken dat kinderen van jongs af aan niet automatisch naar de cola en de gevulde koek grijpen, maar dat ze leren inzien dat kraanwater en verantwoorde voeding voor hun gezondheid en toekomst van groot belang zijn. “En wellicht heeft het ook nog eens een positief effect op de soms niet zo gezonde eetgewoontes van de ouders”, zegt Hanneke Philipsen, die met de hulp van een viertal vrijwilligsters de kooklessen begeleidde.

Als toetje was er ijs met vers geplukte en zelf ontpitte kersen!

Cookieinstellingen