Glanamundo Wereldfestival weer groot succes; volgend jaar twee dagen?

Zondag beleefde Geleen voor het tweede jaar in successie het GlanaMundo Wereldfestival. En voor het tweede jaar op rij werd het een daverend succes.

Net als vorig jaar werkte het weer voortreffelijk mee. Het publiek kwam in groten getale naar het centrum van Geleen. Het was koopzondag , de winkels waren open, er was een Wereldmarkt, er waren food-trucks met gerechten uit alle werelddelen en er was livemuziek. En in het Global Goals House op de hoek van de Salmstraat en de Raadhuisstraat kon men zich door de Fairtrade werkgroep en de Vereniging Mondiaal Beleid laten bijpraten over de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De Markt voor het oude gemeentehuis was omgetoverd in een sfeervol feestterrein waar het goed toeven was. Op het grote podium traden diverse aansprekende artiesten op, die het publiek uitstekend in beweging wisten te krijgen.

Glanamundo Wereldfestival
Around the World, grootste springkussen ter wereld

En beslist niet onbelangrijk: op de nieuwe Markt stond ’s werelds grootste (840 m2) springkussen: Around the World. En daar wil natuurlijk elk kind lekker op los gaan en dus moesten papa en mama beslist mee naar de Markt in Geleen. En zo geniet je natuurlijk ook mee van de pure vakantiesfeer van GlanaMundo.

De organisatie streeft ernaar om het feest volgend jaar met een tweede dag uit te breiden.

Onderstaande video van Henk van Rens geeft een indruk van een van de optredens tijdens het tweede GlanaMundo wereldfestival in Geleen.

Wat was het weer een heerlijke dag.En volgens mij is mijn hoofd zelfs iets verbrand. Maar goed. Even jullie bijpraten. Ik heb een aantal filmpjes opgenomen. Ook het hele concert van Boris. En om gewoon netjes te zijn ben ik na het concert op hem afgestapt om te vragen of die beelden gebruikt mogen worden.Hij had ze begrijpelijk graag gezien. En dus wachten we nog even.Maar met deze artiest begon het Glanamundo Wereldfestival 2018. T Smallz Katato.

Geplaatst door Henk van Rens op Zondag 8 juli 2018

Cookieinstellingen