Broederschap St.-Jan Nieuwstadt kan terugzien op geslaagd ZLF

Afgelopen weekend organiseerde schutterij Broederschap St.-Jan uit Nieuwstadt het Zuid-Limburgs Federatiefeest.

Aan dit ‘mini-OLS’, dat elk jaar twee weken na het Oud Limburgs Schuttersfeest wordt georganiseerd, namen bijna alle schutterijen die zijn aangesloten bij de Zuid-Limburgse Schutters Federatie deel. Daarnaast waren er een aantal gastverenigingen aanwezig.

Hoogtepunt van vandaag was voor de toeschouwers toch vooral de optocht, die vanaf 13:30 uur meer dan een uur lang door de straten van Nieuwstadt trok. Klik voor een indruk van die stoet, die door velen werd gadegeslagen en gewaardeerd, op de foto boven dit bericht.

De volledige uitslag van het ZLF2018 worden binnenkort bekend gemaakt.

Het was prachtig weer, maar wel erg warm. Zaten de toeschouwers al te puffen van de warmte, de schutters hadden het in hun dikke uniformen en vaak voorzien van zware kolbakken echt zwaar te verduren. Diverse keren rukten medewerkers van de EHBO uit met natte sponsen en flesjes water om mensen die door de hitte een flauwte hadden gekregen weer op de been te helpen.

De volgende keer dat het ZLF in de regio wordt georganiseerd is in 2021. In dat jaar valt de eer te beurt aan schutterij Eendracht uit Grevenbicht. In 2024 is vervolgens schutterij St.-Willibrordus uit Obbicht aan de beurt om het ZLF te organiseren.

Reacties