Fortuna Sittard speelt gelijk tegen Göztepe SK

Fortuna Sittard heeft zondagnamiddag de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Hoenderloo met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Turkse Süper Lig club Göztepe SK.

De tegenstander van vandaag sloot de Turkse competitie afgelopen seizoen op de zesde plek van de ranglijst af.

René Eijer stuurde de volgende elf het veld op voor de aftrap: doelman Alexei Koselev, Ahmed El Messaoudi, Kai Heerings, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Mark Diemers, Jorrit Smeets, Alessandro Ciranni, Finn Stokkers, Gavin Vlijter en Lisandro Semedo.

Lisandro Semedo was, nadat Fortuna Sittard al een aantal aardige kansen wist te scheppen, in de 19e minuut doeltreffend met het hoofd en bracht Fortuna op 1-0. Dat was tevens de ruststand. Rond de 60e minuut van de wedstrijd wisselde Eijer een flink aantal spelers. Onder andere Ramirez, Ciss en doelman Koot kregen speelminuten. Twee minuten voor tijd kwam Göztepe op gelijke hoogte door een treffer van Ngando.

Met de wedstrijd tegen Göztepe SK sloot Fortuna Sittard een intensief trainingskamp in Hoenderloo af. Afgelopen donderdag speelde Fortuna Sittard ook een oefenduel tegen een tegenstander uit de Turkse Süper Lig: dat duel werd nipt gewonnen door Antalyaspor, dat vorig seizoen als de nummer 14 van de hoogste Turkse voetbaldivisie afsloot.

Aanstaande zaterdag 28 juli speelt Fortuna Sittard in eigen stadion om 18:00 uur zijn volgende oefenwedstrijd. Tegenstander is dan de Duitse Bundesliga subtopper Bayer Leverkusen.