Verdachte dodelijke schietpartij Geleen blijft in de cel

rechtbank Maastricht
rechtbank Maastricht
Foto: CC0

De wegens een schietpartij op 22 april op de Rijksweg-Zuid in Geleen vastzittende verdachte Doy S. komt voorlopig nog niet vrij.

Zijn advocaat had om vrijlating gevraagd omdat zijn client uit noodweer zou hebben gehandeld. De rechter volgt echter de lijn van het Openbaar Ministerie en heeft het verzoek afgewezen, zo meldt De Limburger.

Tijdens de tussentijdse zitting, die dinsdag plaatsvond bij de rechtbank in Maastricht, werden beelden van een bewakingscamera bekeken. De schietpartij volgde op een ruzie vanwege geluidsoverlast. Daarbij kwam Radjan Kalicharan uit Geleen om het leven.

Op de beelden van de bewakingscamera is te zien dat S. eerst een vuurwerkbom naar het raam van het slachtoffer gooide. Daarna kreeg S. bijstand van twee mannen met een honkbalknuppel. Uiteindelijk was S. degene die het schot loste. Van noodweer was volgens de rechter geen sprake.

Overigens is het op dit moment niet volledig zeker dat Kalicharan is overleden door de afgevuurde kogel. Er zou ook een fout kunnen zijn gemaakt in het medisch traject – het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. Dat is voorlopig nog in onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut.

Cookieinstellingen