Genieten van 38e en zonovergoten Oude Ambachten

Zondagmiddag vond in Einighausen de 38e editie plaats van het Oude Ambachten festival. Het boerenleven van een eeuw geleden kwam er tot leven.

De formule is jaar op jaar nagenoeg gelijk, maar het blijft elke keer weer genieten als je tijdens de Oude Ambachten het Sittardse kerkdorp bezoekt.

Voor wie geen idee heeft hoe men zo’n 100 jaar geleden werkte en leefde in een boerendorp is de dag er een van verwondering en verbazing. Oude ambachten als manden vlechten, bijenkorven maken, het imkers vak, hout- en metaalbewerking, touw slaan en stroop stoken werden er live gedemonstreerd. Altijd fraai om te zien zijn de demonstraties van het oogsten, zowel met de hand als met de hulp van een trekpaard en het hoeden van schapen. Er waren oude en nieuwe landbouwvoertuigen te zien en er stonden diverse stationaire machines die als centrale krachtbron dienden voor de aandrijving van van alles en nog wat. Je kon er vlaaien eten die even daarvoor waren gebakken in een oude sjanse-oven. Er waren bands, straatartiesten en genoeg plekken om even iets te eten of te drinken. Voor de kinderen was er poppentheater.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s te bekijken van de 38e Oude Ambachtendag in Einighausen.

Reacties