Ex-bestuurder moet bijna 3 ton terugbetalen aan SGL

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag einduitspraak gedaan in het hoger beroep in de zaak die SGL heeft aangespannen tegen voormalig bestuurder Guus de J.

De voormalige bestuurder zou tijdens zijn dienstverband bij de SGL – Stichting Gehandicaptenzorg Limburg – zorggeld hebben uitgegeven aan privézaken, zoals dure horloges en allerlei andere spullen voor de aanschaf waarvan een legitieme zakelijke grond ontbrak.

De J. werd in 2012 ontslagen en sindsdien werden er over en weer rechtszaken aangespannen. In een van deze civiele zaken eiste SGL 850.000 euro aan schadevergoeding. De rechter bepaalde daarin dat De J. 2 ton moest terugbetalen. In hoger beroep werd dat bedrag vandaag verlaagd naar 180.000 euro. Wel besliste het gerechtshof in Den Bosch dat De J. daarnaast nog 100.000 euro moet betalen ter dekking van de kosten die SGL heeft gemaakt om zijn handelen als bestuurder van SGL te onderzoeken.

Behalve deze civiele procedure loopt ook nog een strafrechtelijk onderzoek. De uitspraak in die zaak wordt in september verwacht.

Cookieinstellingen