Berucht ouder oplichterskoppel opgepakt in Assen

Foto: © Anke Hendrix

AvroTros waarschuwde deze week onder meer op de website opgelicht.avrotros.nl voor de oplichtingspraktijken van een ouder echtpaar.

Afgelopen week meldde hotel Marcant uit Tubbergen bezoek te hebben gehad van het tweetal, dat zo’n beetje in heel Nederland al heeft toegeslagen als horecapiraten.

Ook hulpvaardige voorbijgangers trapten in hun babbeltrucs en leenden het stel geld dat ze nooit meer terug zouden krijgen.

De twee zaten in het verleden al eens een celstraf uit wegens flessentrekkerij maar gaan desondanks vrolijk door met het besodemieteren van alles en iedereen die goed van vertrouwen is. Volgens RTVOost is het duo al sinds 2004 actief.

Het Tubbergens hotel heeft een foto van het tweetal, dat zich voorstelde als ‘Henk en Jolanda’, op Facebook gepost om te waarschuwen voor het stel. Een zet die ertoe heeft geleid dat Jan L. en Maria C. donderdagmiddag konden worden aangehouden in Assen, zo meldt Tubbergen.nieuws.nl. Het stel meldde zich daar zelf op het politiebureau.

De politie roept mensen en bedrijven die door het stel zijn opgelicht op om daarvan aangifte te doen, zodat een strafrechtelijk onderzoek tegen het tweetal kan worden gestart.

Eetpiraten opgepakt in Assen

Cookieinstellingen