Sittardse Auw Prinse organiseren ‘Kènjerfeeske’

Marc Kessels keizer Alternatief Vogelsjeite
Marc Kessels keizer Alternatief Vogelsjeite
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 1 september is iedereen die een leuk feestje wel ziet zitten van harte uitgenodigd door de Sittardse Auw Prinse.

Vorig jaar schoot ex-prins Marc (I) Kessels tijdens het Alternatief Vogelsjeite namelijk twee keer de vogel af en daarmee werd hij de derde oud-prins ooit die de eer van het Sittardse keizerschap te beurt viel.

En zoals de traditie wil organiseert de vereniging die de keizer heeft voortgebracht het jaar erna, daags voor de volgende editie van het Alternatief Vogelsjeite, een voor iedereen gratis toegankelijk Keizersfeest. En net als de twee voorgaande door de Auw Prinse georganiseerde edities van het keizersfeest – eine Belsje Aovend en een Romeins fees – heeft ook deze editie een thema. Dit jaar is dat ein Kènjerfeeske geworden en de aanleiding daarvoor is dat de oudste dochter van keizer Marc en keizerin Katja op die dag jarig is.

De uitnodigingen en de aankondigingen zijn dan ook opgesteld in de sfeer van het gekozen thema. En naast het koekhappen, schminken, kleurplaten kleuren, ezeltje prik en het spelen van allerlei andere spelletjes kunnen de gasten vanzelfsprekend ook genieten van live muziek van de Sittardse band Loose. Verder is er een verrassingsact en behalve snoep en ranja is er ook een frietkraam en wordt er natuurlijk ook bier en wijn geschonken. Wel even je legitimatie meenemen!

Het feest wordt gegeven in het feestpaviljoen dat wordt opgebouwd op Cour Solanus aan het Kerkepad, achter de Sint Michielskerk in Sittard. Op die plek wordt een dag later ook het Alternatief Vogelsjeite gehouden.

De avond begint om 20:00 uur met een korte receptie waarop iedereen, dus niet enkel de deelnemers aan het Alternatief Vogelsjeite, de regerend keizer en zijn keizerin kunnen feliciteren. En dat geldt ook voor het feest: iedereen die dat wil komen meevieren is van harte welkom!

Cookieinstellingen