Scouting St. Salvius Limbricht opent seizoen met gepionierde speeltuin

Foto: Gadget850 [CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Komende zondag 9 september organiseert Scouting St. Salvius Limbricht haar jaarlijkse opening van het seizoen.

Dit jaar wordt er een mega speeltuin gepionierd op het veld achter Kasteel Limbricht (Sportpark aan de Allee). Pionieren is volgens Scoutpedia.nl het maken van bouwwerken en objecten van pionierpalen en pioniertouw met behulp van sjorringen (een soort knopen).

Iedereen is vanaf 13:00 uur van harte welkom om te komen schommelen, zweven in de zweefmolen en te varen op een vlot. Natuurlijk is er ook gelegenheid om wat te eten en te drinken.

Vanaf 16:00 uur gaat het jaarlijkse overvliegen van start. Dat is de ceremonie die plaatsvindt wanneer een lid van scouting overgaat van de ene speltak naar de andere. Doorgaans gebeurt dat omdat het lid een bepaalde leeftijd bereikt heeft waarop hij oud genoeg is om naar een hogere speltak te gaan.

Om 16:30 uur wordt de seizoensopening afgesloten.

Scouting St. Salvius is een jonge enthousiaste groep scouts die altijd openstaat voor nieuwe leden. Al vanaf 4,5 jaar kan uw zoon of dochter er terecht. Interesse? Ga er dan zondag vrijblijvend een kijkje nemen om een indruk te krijgen van de activiteiten van Scouting St. Salvius.

Cookieinstellingen