Mega sing-a-long sfeervol sluitstuk opening nieuwe culturele seizoen

Zaterdag vond in het centrum van Sittard de opening van het nieuwe culturele seizoen plaats, met ’s avonds een mega sing-a-long op de Markt als afsluiter.

Onder de noemer Kom bij ons op de Bank wist Cultuurbedrijf De Domijnen in samenwerking met diverse muzikanten, bands en dansgezelschappen het publiek te trakteren op tal van optredens, die konden worden gadegeslagen vanaf voor de podia neergezette oude bankstellen. De diverse podia lagen verspreid over de binnenstad.

Ook was het nieuwe Erfgoedcentrum aan de Kapittelstraat zaterdag vrij toegankelijk voor het publiek. Daar werd de fototentoonstelling Luuj van Zitterd druk bezocht.

De onderhoudende dag werd sfeervol afgesloten met de mega sing-a-long op de Markt in Sittard. Een avond community singing onder leiding van Suzan Seegers, begeleid door het 97 muzikanten sterke harmonieorkest Concordia uit Obbicht onder leiding van dirigent Alex Schillings. Naar schatting een kleine 2000 mensen verzamelden zich voor het podium en genoten – al dan niet meezingend – van het gebodene. Daarbij waren er ook optredens van een vijftal door Suzan Seegers tijdens een eerdere auditie geselecteerde zangers en zangeressen uit de regio: Britt Eberson uit Roosteren, Inge Blonden en Renée Blommaert uit Sittard, Theo Smeets uit Stein en Wiel Debie uit Brommelen.

Klik op de foto boven dit bericht om een korte fotoreportage van de opening van het nieuwe culturele seizoen en de mega sing-a-long te zien.

Cookieinstellingen