Nieuwe Euregionale actie voor sluiting kerncentrale Tihange

Foto: Michielverbeek CC-BY-SA-3.0

Op zaterdag 29 september vindt een volgende Euregionale actie plaats voor sluiting van ‘scheurtjesreactor’ Tihange 2.

Op 14 oktober vinden in België gemeenteraadsverkiezingen plaats. Volgens de organisatoren van de actie is het een uitstekend moment om sluiting van de verouderde reactoren van Tihange en Doel onder de aandacht te brengen, zodat zij sluiting ervan kunnen opnemen in de coalitieakkoorden die na de verkiezingen zullen worden afgesloten.

De organisatie hoopt dat veel mensen die bij de Belgische gemeenteraadsverkiezingen hun stem uitbrengen aan de actie zullen meedoen. Ook vanuit Nederland en Duitsland zullen mensen mee willen doen aan de actie. De actie wordt gehouden op het parkeerterrein tegenover de kerncentrale aan de Quai de Compiègne 75-73 in Huy.

Wie vanuit Nederland wil deelnemen kan zich inschrijven door een e-mail te sturen aan [email protected], onder vermelding van Actie 29.9. Geef tevens de voor- en achternamen van de deelnemers door, het land van herkomst en of er met de bus wordt meegereisd of dat er op eigen gelegenheid wordt gereisd.

Meereizen met de bus kost 10 euro per persoon, over te maken op rekeningnummer NL30 TRIO 0338 9015 90 ten name van Stop Tihange Nederland, o.v.v. voor- en achternaam deelnemer(s).

De bus vertrekt op 29 september om 13:00 uur vanaf het parkeerterrein De Geusselt in Maastricht naar Huy. Het programma in Huy begint om 14:40 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Terugkomst van de bus bij De Geusselt rond 18:00 uur.

Cookieinstellingen