Voortvluchtige verdachte helikopterzaak zit nu ook vast

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De laatste voortvluchtige verdachte van betrokkenheid bij de poging om crimineel Benaouf A. met een helikopter uit de gevangenis van Roermond te bevrijden zit nu ook vast.

De man, Abdelghafour L. (39), meldde zich vorige week woensdag zelf bij de politie in Amsterdam. Vrijdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis genomen.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bevestigde een bericht daarover in het Parool. Dinsdag begint het proces in deze zaak, waarin in totaal negen verdachten terechtstaan. L. is een van hen.

L. zou een sleutelrol hebben gespeeld bij de ontsnappingspoging op 11 oktober 2017. De poging mislukte, doordat de politie tijdig lucht kreeg van de plannen.

De recherche tapte telefoons van de verdachten af en wist de kaping van de helikopter te voorkomen. De verdachten werden getraceerd en na een wilde achtervolging klemgereden in Oud-Roosteren. Daarbij kwam een van de verdachten, die probeerde te ontkomen, om het leven door een politiekogel.

Cookieinstellingen