Veel belangstelling voor Dag van de Veiligheid in Sittard-Geleen

Zaterdag vond van 10:00 tot 16:00 uur op de noordelijke schootsvelden van Sittard de Veiligheidsdag plaats.

Daar waren diverse interessante stands ingericht door diverse hulpverleners. Behalve stands van de politie, BOA’s, Buurtpreventie, de ambulancedienst en de brandweer was er ook een stand van Burgernet en kon je er je fiets laten graveren, zodat die na diefstal mogelijk makkelijker de weg terug naar de eigenaar kan vinden. Ook kon je er met een speciale bril op ervaren wat alcohol met je waarnemingsvermogen doet. Verder was er een ‘belevingscontainer’ waarin een woonruimte/keuken was nagebouwd. De vraag aan de bezoeker was wat daar nou aan veiligheid verbeterd kon worden.

Veel bekijks trok de container met een nagebouwde hennepkwekerij, waarin de gevaren van een dergelijke vorm van ‘indoor tuinieren’ naar voren kwamen. Het mag dan lucratief lijken om een plantage aan te leggen, maar de risico’s (waterschade, brand en bij ontdekking tijdelijke woningsluiting, ontnemingsprocedures, claims van de energiemaatschappij en de fiscus) zijn dermate groot dat een weldenkend mens er niet aan zal beginnen.

Voor kinderen was er een speurderskwis waarmee leuke prijzen te winnen waren. En wat de kleintjes vooral aantrok was de mogelijkheid om eens op een politiemotor of in een echte politieauto te zitten en daarvan het zwaailicht en de sirene te bedienen. Dat gold natuurlijk ook voor de brandweer: wie wil er nou niet eens de brandspuit hanteren?

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van de Dag van de Veiligheid te bekijken.

Reacties