Bibliotheek Beek wordt omgebouwd tot Leeswinkel

Foto: CC0 via Pixabay

Tussen 17 en 22 september is de bibliotheek in Beek gesloten. De bibliotheek wordt dan omgetoverd tot Leeswinkel De Domijnen Beek.

Door de vele maatschappelijke ontwikkelingen is de rol van een bibliotheek veranderd. De Leeswinkel wordt, nog meer dan voorheen, een maatschappelijke ontmoetingsplek rondom de thema’s lezen, kennis en informatie. De winkel wordt ook gebruikt voor activiteiten van derden rondom deze thema’s. De nieuwe leeswinkel wordt op 29 september officieel geopend.

Leeswinkel Beek zoekt nog vrijwilligers

De afgelopen jaren is in Nederland duidelijk geworden dat de bibliotheken ‘oude stijl’ langzaam aan op hun retour zijn. Door alle maatschappelijke veranderingen hebben de bibliotheken zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Binnen De Domijnen is gekozen voor het concept Leeswinkel dat het komende jaar in alle vestigingen uitgerold wordt. Dit betekent minder vierkante meters boeken maar meer andere activiteiten rondom de thema’s lezen, kennis & informatie. Bijvoorbeeld: kinderen op jonge leeftijd eigen maken met lezen en informatie vergaren, leesclubs of ouderen helpen met leesbevordering, digitalisering, etc.

De Leeswinkel is zo ook veel meer onderdeel van stad of dorp en van de lokale gemeenschap. Vandaar dat er steeds meer maatschappelijke en sociale activiteiten in de Leeswinkel komen op het gebied van debat en discussie, workshops, lezingen, boekenclubs, spreekuren van bijvoorbeeld banken en/of advocaten. Ook kindermiddagen en cursussen computerkennis en digitale vaardigheden zijn onderdeel van het aanbod.

De Leeswinkel wordt bemand door een baliemedewerker van De Domijnen en een vrijwilliger, die de rol van gastvrouw/gastheer gaat vervullen.

Hiervoor zoekt De Domijnen nog vrijwilligers.

» Vrijwilliger bij leeswinkel bibliotheek De Domijnen

Op 29 september om 11:00 uur opent wethouder Thijs van Es van de gemeente Beek de nieuwe Leeswinkel. De openingstijden worden van maandag tot en met donderdag én zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op vrijdag van 12:00 tot 20:00 uur (koopavond).

Cookieinstellingen