Vragen Stadspartij over business seats bij Fortuna Sittard

Hoofdtribune Fortuna Sittard
Hoofdtribune Fortuna Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Stadspartij heeft het College van B&W schriftelijk vragen gesteld over het collegebesluit van 10 september jongstleden betreffende representatie bij thuiswedstrijden van Fortuna Sittard.

Volgens een bericht in De Limburger heeft het college besloten twee extra business seats te huren voor het bezoeken van thuiswedstrijden van Fortuna Sittard.

De Stadspartij wil weten welk bedrag er is gemoeid met de huur van de huidige twee seats, welk bedrag geldt voor het huren van de twee extra business seats en of er in verband hiermee nog andere kosten zijn te verwachten.

De Stadspartij wil verder van het college horen wat en hoe hoog de baten zijn van deze business seats.

De partij wijst erop dat de gemeente de afgelopen jaren een terughoudend beleid heeft gevoerd wat betreft het gebruiken va overheidsgelden voor het betaald voetbal en wil daarom weten waarom nu van die lijn wordt afgeweken.

De Stadspartij wijst op de forse bezuinigingstaakstelling van 15 miljoen euro per jaar en vraagt het college of het wel verantwoord is om met deze voorliggende bezuinigingsoperatie geld uit te geven aan business seats bij Fortuna Sittard.

Cookieinstellingen