’t Plenkhoes in Geleen heeft een nieuwe exploitant

't Plenkhoes in Geleen-Zuid
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De familie Schmitz neemt op 1 november aanstaande de exploitatie van ’t Plenkhoes in Geleen over van de familie Van Kooten.

Dat zijn de beide families overeengekomen. Voor de gebruikers van ’t Plenkhoes heeft de overname geen gevolgen.

Ben en Cyrille van Kooten hebben enige tijd geleden bij de gemeente kenbaar gemaakt met de exploitatie van het gemeenschapshuis in Geleen-Zuid te willen stoppen. Ze gaan een nieuwe horecauitdaging aan in België. Horecamakelaar Jo Olivier heeft vervolgens in eendrachtige samenwerking met het gemeentebestuur, gezocht naar een nieuwe exploitant voor ’t Plenkhoes. Dat wordt de familie Schmitz uit Elsloo. Het gemeentebestuur laat bij monde van de wethouders Pieter Meekels (vastgoed) en Leon Geilen (accommodatiebeleid) weten tevreden te zijn dat nu duidelijk is dat ’t Plenkhoes beschikbaar blijft voor mensen in de wijk.

De familie Van Kooten, die vele jaren ’t Plenkhoes heeft geëxploiteerd, is blij dat in goed overleg met de gemeente een nieuwe exploitant gevonden is. “De wijk verdient een ontmoetingsfunctie,” aldus Ben van Kooten.

De nieuwe exploitant Rick Schmitz en zijn schoonzus Samantha Schmitz hebben nu een dansschool in Elsloo. Ze waren al enige tijd op zoek naar een grotere ruimte. “Het Plenkhoes is voor ons ideaal. Hier kunnen we een combinatie maken van onze dansschool, de bestaande activiteiten handhaven en ook nog onze uitbreidingsplannen realiseren,” aldus Rick Schmitz.

’t Plenkhoes heeft een tiental vaste of regelmatige gebruikers, waaronder het koor Voces Vocales en damvereniging De Vaste Zet.

Voor de in hetzelfde gebouw (voormalige bibliotheek) gehuisveste moskee El Wasatia en het eveneens via een aparte ingang bereikbare Wiekhoes (Partners in Welzijn) heeft de overname van de exploitatie van ’t Plenkhoes geen gevolgen.

Reacties