Op 11 oktober is het Coming Out Dag 2018

Foto: CC0

Ieder jaar op 11 oktober wordt landelijk stilgestaan bij Coming Out Dag. De dag waarop nog eens extra wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en (sociaal) veilig moet voelen.

Op school, op straat, op het werk, in de zorg, de sport, de eigen sociale kring, waar dan ook. Een boodschap die niet alleen is gericht aan lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen, maar aan alle inwoners, om respect, tolerantie en begrip voor elkaar te bevorderen.

Om hier extra aandacht voor te vragen wordt op verschillende plaatsen in het land de Regenboogvlag gehesen. Zo ook in Sittard, Geleen en Born.

Iedereen gelijkwaardig

Als Regenbooggemeente zet onze gemeente zich al jaren in om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van onze lhbti-inwoners te bevorderen en te benadrukken dat iedereen in onze gemeente gelijkwaardig is. Dit gebeurt onder meer door voorlichting en activiteiten te organiseren op scholen en door het ontwikkelen van lokaal lhbti-beleid. Dit is belangrijk, want 1 op de 5 lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen, volwassenen en jongeren, heeft te maken met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld.

Samen sterk

De Regenbooggemeenten bestaan inmiddels 10 jaar. Gemeenten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zetten zich onder deze vlag samen actief in voor de sociale acceptatie van diversiteit in seksualiteit en gender.

'

Reacties

article
144539
Ieder jaar op 11 oktober wordt landelijk stilgestaan bij Coming Out Dag. De dag waarop
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181010/op-11-oktober-is-het-coming-out-dag-2018/
2018-10-10T20:24:49+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/10150127/regenboogvlag-uitsnede-cc0-pixabay.jpg
Coming Out Dag 2018
Gemeenteberichten, Nieuws