Terugblik Oktoberfeestzondag: wat een weer, wat een dag, wat een feest!

Super weer. Super programma. Super publiek. Super optocht. Super zondagmiddag: alleen maar superlatieven voor een fantastische Oktoberfeestzondag.

Een bomvolle Basiliek tijdens de Heilige Oktobermis, uitpuilende terrassen en cafés op de Markt tijdens het frühshoppen en een barstensvolle binnenstad tijdens en na de grote schutters- en gildenoptocht en dat allemaal onder een stralende zon bij zomerse temperaturen. Kortom: het was zondag 100 procent genieten tijdens het Oktoberfeest in Sittard.

Om 13:30 uur trok de grote Internationale Schutters- en Gildenoptocht door de straten. Het publiek stond weer rijen dik langs de route. Ditmaal deden een dertigtal schutterijen en gilden mee en dat is minder dan andere jaren. De reden voor deze lagere deelname is dat onlangs elders in de provincie het Europees schutters- en gildentreffen plaats heeft gevonden. Ook het feit dat vandaag in België gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden werkte niet mee. Volgend jaar zullen er ongetwijfeld weer meer deelnemers zijn, want de schutterijen nemen graag deel aan dit laatste grote treffen van het seizoen.

Tijdens de Limburgse middag puilden de paviljoens uit. Met name het Boels Rental Paviljoen werd tijdens de optredens van diverse Limburgse artiesten een kolkende arena. Prachtig om te zien. En wie de drukte in de tenten wilde ontlopen vond nog genoeg ruimte in de Biergarten of op plein Ligne, dat deze dagen voor de gelegenheid is omgetoverd tot een echte Familienplatzl waar ook ruimte en vermaak is voor de kleinste Oktoberfeestgangers.

Klik op de foto boven dit bericht voor een uitgebreide fotoreportage van zondag, vanaf de vroege ochtend, inclusief de internationale Schutters- en Gildenoptocht, tot laat in de middag.

Reacties

Cookieinstellingen