Vocaal Ensemble Cantori La Vera in het Salviuskerkje

Vocaal Ensemble Cantori La Vera
Foto: SGN

Zaterdagavond 27 oktober om 20:00 uur concerteert Vocaal Ensemble Cantori La Vera o.l.v. Alice Hendriks in het Salviuskerkje te Limbricht.

Hun programma draagt de titel And What to Live For. Dit concert is gewijd aan muziek en tekst met een verbindend karakter: tussen mens en natuur, leven en dood en tussen mensen van verschillend ras en kleur. Het repertoire komt uit verschillende stijlperioden. Op het programma staat onder meer: This World uit Candide van Leonard Bernstein, een deel uit Gershwin’s Porgy and Bess, Blackbird van de Beatles, Peace van Paul Mealor en werken van Moren Lauridsen en Ola Gjeilo. Het programma vermeldt ook het Requiem van Eliza Gilkyson, geschreven voor de slachtoffers van de tsunami in 2004. Met And What To Live For kan Vocaal Ensemble Cantori La Vera zijn veelzijdigheid laten horen en het publiek meenemen op een muzikale reis langs schitterende teksten en muziek.

Cantori La Vera begon in 1981 als een mannenensemble onder leiding van Harrie Sproncken. Nadat in 1988 Alice Hendriks tot dirigent was benoemd, werd al snel besloten om het koor tot een gemengd ensemble om te vormen. Onder haar geduldige en muzikale leiding is het koor sindsdien uitgegroeid tot ‘een koor met veel potentie’ met een ‘sympathieke, ontspannen koorklank’, zoals de beoordeling van de Vereniging Toonkunst Nederland in juni 2013 luidde. Het koor heeft een breed repertoire: van de Renaissance tot de 21 eeuw, sacrale en wereldlijke muziek, a capella én met begeleiding.

Alice Hendriks studeerde piano en orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Gedurende tien jaar was zij als begeleider verbonden aan de Maastrichtse Toneelacademie. Enkele jaren dirigeerde zij het symfonieorkest van de Maastrichtse Muziekschool. Als repetitor verleende ze medewerking aan enkele producties van Opera Zuid. Van 2001 tot 2013 was zij dirigent van het Symfonieorkest Avanti. Momenteel is zij werkzaam als repetitor bij de jaarlijkse masterclass voor operazangers Acting for Singers van de Jekerstudio in Maastricht en van internationaal bekende solisten. Als dirigent is zij onder meer verbonden aan de Oratoriumvereniging Sittard en aan Vocaal Ensemble Cantori La Vera.

Datum: 27 oktober
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 12,50 euro
Reserveren: [email protected] of telefonisch via 043-3643743
Info: www.cantorilavera.nl
Lokatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
» www.salviuskerkje.nl

Reacties

Cookieinstellingen