Bladvegen: klein klusje voor waardevol groen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het is weer de tijd van het jaar dat de bladeren van de bomen vallen. Dit zorgt vaak voor ongemak en onveilige situaties in de straat.

De gemeente heeft op diverse locaties bladkorven geplaatst, zodat u het bladafval gemakkelijk kunt ruimen. Daarnaast is de gemeente vanaf 15 oktober gestart met het vegen en opruimen van de bladeren, op de plekken waar dit voor onveilige situaties zorgt.

“We begrijpen dat net in een periode van veel bladval inwoners zich gaan ergeren aan de bomen in hun straat. En dat zijn er in de bebouwde omgeving van onze gemeente liefst 40.000,” zo laat de gemeente weten. Toch zijn bomen erg waardevol en vindt de gemeente een bomenrijke omgeving erg belangrijk. Gelukkig hechten ook veel inwoners waarde aan bomen. Ze dragen namelijk bij aan een gezond leefmilieu, want ze absorberen geluid, nemen CO2 op, houden fijnstof tegen en zijn de perfecte natuurlijke schaduwmakers. Daarnaast bepalen bomen het karakter en de sfeer van een straat. Veel bomen in een wijk betekenen zelfs een hogere verkoopwaarde van de woningen in die buurt.

“Dus, het is nu wel even een klus, dat ruimen van die bladeren. Maar vergeet u zeker niet de schoonheid en de voordelen van onze bomen in het straatbeeld niet.”

Cookieinstellingen