Vluchtelingenwerk organiseert de Dag van de Diversiteit

Foto: beeldcitaat Google/Vluchtelingenwerk Nederland

Op vrijdag 26 oktober aanstaande organiseert Vluchtelingenwerk Nederland van 12:30 tot 17:00 uur de Dag van de Diversiteit.

Ook in Sittard-Geleen zijn er dan activiteiten. Belangstellenden zijn op 26 oktober van harte welkom in de Aula van de Volksuniversiteit aan de Geenstraat 32a in Geleen.

De dag wordt ingevuld in het kader van vluchtelingen in Sittard-Geleen en de kennismaking met Vluchtelingenwerk binnen onze gemeente. Wethouder Kim Schmitz zal de dag een officieel tintje geven door rond 13:30 uur een welkomstwoord te spreken.

Op de Dag van de Diversiteit laat Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen zien wat het precies doet voor vluchtelingen binnen de gemeente. U kunt kennismaken met de verschillende aspecten van de dienstverlening aan vluchtelingen. Daarvoor kunt u tussen 14:00 en 16:00 uur kiezen uit maar liefst 6 verschillende workshops:

  1. Inburgering
  2. Juridische Begeleiding
  3. Arbeidsparticipatie
  4. Maatschappelijke Begeleiding
  5. Taalcoaching en Taallesgroep
  6. Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk

U kunt meerdere workshops bijwonen en uzelf verdiepen in de specifieke werkzaamheden voor en met vluchtelingen op dit gebied. Ook kunt u informatie krijgen over het vrijwilligerswerk. Maak kennis met vluchtelingen, vrijwilligers, stagiaires of teamleiders; geniet en leer van het leuke en diverse programma.

Behoefte aan nog meer kennis? Er staan informatiestands van VluchtelingenWerk en er wordt een presentatie gegeven met landeninformatie over Syrië en Eritrea.

Geniet van allerlei heerlijke hapjes uit Syrië en Eritrea, en proef (letterlijk) de cultuur. Natuurlijk worden daar ook drankjes bij geschonken. Na afloop van de workshops is er een gezellig samenzijn met livemuziek.

U kunt bij ons terecht met al uw vragen. Kom langs en ga met VluchtelingenWerk of een vluchteling in gesprek en geniet van een mooi feestje: de livemuziek, hapjes en drankjes.

Stuur voor meer informatie een e-mail aan [email protected].

Cookieinstellingen