De Groene Sint komt naar Sittard!

Speelgoed ruilen voor pakjesavond.
Speelgoed ruilen voor pakjesavond.
Foto: Kootje Spek Theater

Hij Komt, Hij Komt, die lieve Groene Sint! Het is bijna zover! Sinterklaas komt weer naar ons land en het heerlijk avondje staat voor de deur!

Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert Kootje Spek Theater Sittard een Recycle Sint op zondag 18 november aan de Broekstraat 18 in Sittard.

Kootje Spek, initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt en directeur van het kleinste theatertje van Nederland, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. “Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan en elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? Door dit te doen kun je meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen. Landelijk is de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen ook dit jaar in Sittard op een hoge opkomst!”, aldus Kootje Spek.

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’ is het hier mee eens. Algu: “Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.”

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en – niet onbelangrijk – goed voor de portemonnee.

Ouders kunnen speelgoed inleveren op donderdag 15 november of vrijdag 16 november tussen 10:00 en 12:00 uur of tussen 20:00 en 22:00 uur bij het Kootje Spek Theater in Sittard, Broekstraat 18 (parkeren aan de Vijverweg). Hiervoor krijgen zij munten waarmee op zondag 18 november tussen 13:00 en 16:00 uur ‘betaald’ kan worden voor de tweedehands spulletjes.

Meer informatie op KootjeSpekTheater.nl of recyclesint.org.

Cookieinstellingen