Intocht Sinterklaas in Sittard, Geleen, Born en Buchten

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Komende zaterdag komt Sinterklaas naar Nederland. En hij komt natuurlijk ook op bezoek in de gemeente Sittard-Geleen!

Op zaterdag 17 november bezoekt Sinterklaas zowel Sittard als Geleen en een dag later, op zondag 18 november gaat hij naar Born. Een week later, op zaterdag 24 november, doet de goedheiligman dan ook Buchten aan.

Bij zijn intocht in Sittard en Geleen en een dag later in Born kan de Sint volgens de huidige weersvooruitzichten alvast rekenen op mooi zonnig weer. Wel is het wat aan de frisse kant, dus een dikke jas is wel aan te bevelen.

Sittard

Al 87 jaar verzorgt harmonie St. Joseph Sittard (alias De Paek) de intocht van de Sint. En ook nu is dat weer het geval.

In een bijzonder voertuig wordt de Sint door de stad gereden op weg naar de Markt. Onderweg zijn er diverse halteplaatsen waar de goedheiligman verrast wordt met leuke optredens en presentaties. Natuurlijk delen de Zwarte Pieten lekker veel strooigoed én mandarijnen uit.

Sint komt om ongeveer 14:00 uur aan op het treinstation van Sittard. Naar schatting anderhalf uur later arriveert de Sint met zijn gevolg op de Markt.

Geleen

In navolging van de afgelopen twee jaar zal de intocht van de Sint met zijn Pieten in Geleen ook dit jaar plaatsvinden op zaterdag. Op zaterdag 17 november komt de Goedheiligman samen met zijn vele Pieten naar Geleen. Vanaf 13:30 uur zal de Sint per koets traditioneel een ronde maken door het centrum van Geleen. Dit onder muzikale begeleiding van Pietenkapel St. Augustinus en vele uitdeelpieten.

Rond de klok van 14:30 uur arriveert de Sint bij het speciaal ingerichte Sinterklaas-podium op de Markt (aan de achterzijde van de HEMA).

Born en Buchten

Zondag 18 november komt Sinterklaas omstreeks 13:30 uur aan op de Markt in Born. Vervolgens gaat de Sint met zijn Pieten in stoet naar het gemeenschapshuis Born aan de Prins Bisdomstraat. Op zaterdag 24 november bezoekt de Sint Buchten. Daar komt hij rond 12:00 uur met zijn boot de Franciscushaven in gevaren.

Cookieinstellingen