Ricksen bijna overleden door fout verpleegster

Foto: Fortuna Supporters Collectief

De aan ALS lijdende ex-profvoetballer van onder meer Fortuna Sittard Fernando Ricksen was twee weken gelden bijna overleden.

Dat kwam door een fout van een verpleegster, zo meldt zijn biograaf Vincent de Vries via het AD, die onlangs bij Ricksen op ziekenhuisbezoek was.

Ricksen werd begin oktober opgenomen in een ziekenhuis omdat hij problemen had met ademhalen en pijn in de borst had. Gevreesd werd voor een longontsteking, maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn.

De zuster zag hem aan voor een andere patiënt, zette zijn spraakcomputer weg en legde hem plat in bed met de mededeling dat het tijd was om te gaan slapen. En dat was volledig in strijd met de instructies op een briefje boven Ricksen’s bed, waarop onder meer staat dat hij niet plat mag liggen en dat hij te allen tijde over zijn computer moet kunnen beschikken.

Ricksen kan zonder die computer, die hij met zijn ogen bedient, niet meer communiceren en kon de zuster dus niet duidelijk maken dat ze een ernstige fout maakte. Enkele uren later ontdekte de nachtzuster de fout. Ricksen vreesde die nacht dat hij dood zou gaan omdat hij nauwelijks nog kon ademen.

Reacties

Cookieinstellingen