Druk bezochte intocht van Sinterklaas in Sittard en Geleen

Het was zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas een drukte van belang in de centra van Geleen en Sittard. Duizenden kinderen, ouders en grootouders waren naar de stad gekomen om Sint en zijn Pieten welkom te heten.

In Sittard werd de goedheiligman op het station ontvangen door burgemeesters Sjraar Cox. Samen maakten zij vervolgens in een open auto, voorafgegaan door harmonie Sint Joseph, een rondrit door een zeer druk centrum. Onderweg werden allerlei programmapunten afgewerkt en tenslotte was er na een aantal optredens op de Markt nog een meet & greet in het repetitielokaal van harmonie Sint Joseph, alias de Paek, waar kinderen samen met de Sint op de foto konden.

Sinterklaas arriveert in Geleen – © LIWI Foto

En in Geleen was de eer om Sinterklaas en zijn Pieten te ontvangen aan wethouder Jos Bessems. Na een rondrit in een open koets door het centrum van Geleen barstte op de Markt het Grote Sinterklaasfeest los. Er werden uit volle borst Sinterklaasliedjes gezongen, er werden tienduizenden pepernoten uitgedeeld en ook hier konden de kinderen met de Sint op de foto. In samenwerking met Fotostudio Foto Rijkies heeft Centrum Management Geleen maar liefst 150 Pieten-Paspoorten weggegeven!

Vanmiddag om 13:30 uur komt Sinterklaas aan op de Markt in Born en volgende week zaterdag 24 november doet hij met de pakjesboot om 12:00 uur de Franciscushaven in Buchten aan.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van de intocht te bekijken.

Reacties

Cookieinstellingen