Vragen CDA-fractie over verkeerssituatie rond BS Leyenbroek

Foto: beeldcitaat Google

De raadsfractie van het CDA heeft schriftelijk vragen gesteld aan het College van B&W over de verkeerssituatie bij basisschool Leyenbroek in Sittard.

Vanwege sluiting of fusie van diverse basisscholen in de omgeving is het aantal leerlingen van BS Leyenbroek sterk gegroeid. En dat leidt ertoe dat het ’s ochtends voor aanvang en ’s middags aan het einde van de schooldag er druk rond de school is met ouders die hun kinderen brengen of ophalen. In de directe omgeving van de school zijn er te weinig parkeerplaatsen en daardoor ontstaan onveilige verkeerssituaties. Daarop hebben ouders en schoolleiding onderlinge afspraken gemaakt. Het dubbel parkeren en het parkeren langs gele stoepranden is daarmee, zo meldt de CDA-fractie, tot een minimum beperkt.

Sinds kort is er een besluit genomen om ter plaatse een stopverbod in te stellen. Volgens de ouders is het afkondigen van maatregelen tegen parkeren geen oplossing voor het probleem.

Het CDA wil van het College van B&W weten of er over het instellen van het stopverbod bij de school vooraf overleg is geweest met de ouders en de schoolleiding en wil graag weten hoe men de parkeerproblemen rond de school denkt te kunnen oplossen voordat er straks ongelukken gebeuren.

Cookieinstellingen