Maquette tentoonstelling: Sittard en omgeving in ’t klein

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Talloze uren van hun vrije tijd hebben Bert Senden en Jack Bukkem gewerkt aan maquettes van markante Limburgse gebouwen.

De prachtwerken van de twee heren zullen bij velen herinneringen losmaken. Wat dacht je van het kloosterkwartier, het voormalige stadhuis op de Markt van Sittard of het vroegere station?

Miniaturen van het Gruizenkerkje en het Marktplein in Sittard tot de Watertoren in Schimmert en het prachtige kasteel in Born zijn te zien bij de tentoonstelling Sittard en omgeving in ’t klein. De maquettes zijn tijdens de Wèntjerdruimperiode (van 19 december tot en met 6 januari) te bewonderen in de historische binnenstad van Sittard in het pand Limbrichterstraat 30.

Onder dit bericht vindt u de openingstijden van de tentoonstelling. Dan zijn ook de gastheren aanwezig voor het verdere toelichting. De tentoonstelling is in samenwerking met Centrummanagement Sittard tot stand gekomen.

Maquettebouwers

De hobby van maquettebouwer is voor zowel Bert als Jack ontstaan bij het knutselen aan modeltreinen en modelsporen. Bij Bert gaat deze hobby zelfs zo’n veertig jaar terug in de tijd. Langzamerhand kregen modelbouwen steeds meer de aandacht en ontstond er een enorme liefde voor het modelbouwen van Limburgse gebouwen. In de loop der jaren hebben de twee een behoorlijke collectie weten neer te zetten.

Naast verschillende Sittardse monumenten zijn ook andere Limburgse eyecatchers nagemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de stations van Heerlen, Valkenburg en Simpelveld of aan het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Weten welke verhalen er achter de gebouwen schuilgaan of met welke precisie de kunstwerken zijn gemaakt? Bezoek dan de tentoonstelling Sittard en omgeving in ’t klein. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en uitstekend te combineren met de andere activiteiten tijdens Wèntjerdruim.

Openingstijden

Tijdens Wèntjerdruim is de tentoonstelling op de onderstaande tijdstippen geopend. De gastheren Bert Senden en/of Jack Bukkems zijn bij de tentoonstelling aanwezig voor een eventuele toelichting. Locatie: Limbrichterstraat 30, Sittard.

  • Woensdag 19 december en 2 januari van 13:00-18:00 uur
  • Donderdagochtend 20 en 27 december, 3 januari van 10:00-12:00 uur
  • Donderdagavond 20 en 27 december, 3 januari van 18:00-21:00 uur
  • Zaterdag 22 en 29 december, 5 januari van 10:00-17:00 uur
  • Zondag 23 en 30 december, 6 januari van 12:00-17:00 uur
Cookieinstellingen