Het Huis van de Kerstman staat vanaf woensdag in Sittard!

Foto: Wèntjerdruim

De Kerstman komt naar Sittard! En hij komt niet in zijn eentje, want helemaal vanuit het koude Finland neemt hij de vriendelijke Kerstelf mee.

Hij neemt tijdelijk zijn intrek in het prachtige Gruizenkerkje in Sittard. Van 19 tot en met 23 december is iedereen van harte welkom om een bezoek te brengen aan zijn gezellige stulpje. Kinderen kunnen hier met de Kerstman én Kerstelf op de foto, er kan geknutseld, gekleurd en gespeeld worden.

Intocht van de Kerstman

Woensdag 19 december komt de Kerstman aan in de historische binnenstad van Sittard. Een feestelijke gebeurtenis die je niet mag missen! Om 14:00 uur arriveert de Kerstman samen met zijn Kerstelf bij het station in Sittard. Aangekomen bij het Station neemt de Kerstman plaats in een karakteristieke arrenslee waarna hij samen met Sneeuwpop Sammie en diverse winterse figuren zijn weg vervolgt richting de eeuwenoude Markt. Hier zal hij een bezoek brengen aan de gigantische levende kerststal die vanaf 19 december te zien is in Sittard. De parade zal hierna voortgezet worden richting het sfeervolle Gruizenkerkje waar het Huis van de Kerstman voor geopend verklaard zal worden. tot en met zondag 23 december is dit de verblijfsplaats van de Kerstman. Een plek waar kinderen heerlijk kind kunnen zijn. Er staan spellen klaar, er kan geknutseld worden en uiteraard is er ruimte om met de Kerstman en zijn Elf op de foto te gaan.

Wèntjerdruim Kleurplatenwedstrijd

De Wèntjerdruim Kleurplaat is uitgedeeld bij alle Sittardse scholen, is bij diverse winkels verkrijgbaar en kan op de website van Wèntjerdruim gedownload worden. De ingekleurde platen kunnen tot en met 22 december ingeleverd worden bij het Huis van de Kerstman, hier staat een speciale brievenbus klaar. Bij deelname aan de kleurplatenwedstrijd maken kinderen kans op een te gek prijzenpakket!

Openingstijden Huis van de Kerstman

  • 19 december – Intocht Kerstman, start 14:00 uur, Stationsplein
  • 20 december – 13:00-17:00 uur
  • 21 december – 13:00-17:00 uur
  • 22 december – 13:00-17:00 uur
  • 23 december – 13:00-17:00 uur

Locatie: Gruizenkerkje, Gruizenstraat 3, Sittard

Wèntjerparadies 28 tot en met 30 december

In het weekend na Kerst zal het Huis van de Kerstman omgetoverd worden tot het Wèntjerparadies. Ook dit zal een heerlijke plek zijn voor de kids waar ze lekker kunnen knutselen, kleuren en spellen spelen. Niet de Kerstman, maar een grappig winters typje zal hier aanwezig zijn om mee op de foto te gaan. Het Wèntjerparadies is geopend van 28 tot en met 30 december van 13:00-17:00 uur.

» Ontdek alles over Wèntjerdruim op www.wentjerdruim.nl

Cookieinstellingen