Teddy Bear Toss van Eaters vestigt nieuw berenrecord

Teddy Bear Toss: duizenden knuffels op het ijs
Foto: Microz Eaters Limburg

Sinds 2012 vindt bij ijshockeyclub Eaters jaarlijks de Teddy Bear Toss plaats. Een gebruik dat is overgewaaid uit Canada.

Fans van Eaters verzamelen speciaal voor dit evenement tal van knuffeldieren om die, zodra de thuisploeg voor het eerst scoort, massaal over de boarding op het ijs te werpen. Ook worden speciale Kika-beren (stichting Kinderen Kankervrij) gekocht en gedoneerd. Deze gaan naar kinderen die vanwege hun ziekte tijdens de feestdagen in het ziekenhuis moeten blijven. De opbrengst van de verkochte Kika-beren is voor de stichting Kika. En de vele duizenden op het ijs geworpen knuffels gaan naar de Speelgoedbank. Zo snijdt het mes niet aan twee, maar aan drie kanten.

Afgelopen zondag, tijdens de met 6-3 gewonnen wedstrijd tegen Ahoud Devils uit Nijmegen, werd een record aantal knuffeldieren op het ijs gegooid. De teller stopte uiteindelijk bij 18.534 knuffels, zo’n 4000 meer dan vorig jaar!

Maandag bezochten diverse spelers van Eaters zieke kinderen in het Laurentiusziekenhuis in Roermond en in Zuyderland in Geleen om de Kika-beren af te geven.

Reacties