Reactie buschauffeur werpt ander licht op terugsturen Fortuna-fans

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Afgelopen zondag werd op last van de burgemeester van Dordrecht een bus met supporters van Fortuna Sittard terug naar huis gestuurd.

De bus met Fortuna-fans was onderweg naar de Kuip in Rotterdam voor de – achteraf memorabele – wedstrijd tegen Feyenoord. Er was een tussenstop gepland in Dordrecht.

De burgemeester van die plaats was bang dat de Fortuna-fans, die dronken zouden zijn, naar de kerstmarkt in zijn stad zouden gaan. Daarop kondigde de ambtsdrager een noodbevel af. De politie liet de bus onder politie-escorte rechtsomkeert maken naar Sittard. Bij terugkeer van de bus bij het Van der Valk motel in Urmond stond de politie de fans op te wachten. Daarbij zouden twee fans zich hebben misdragen en een derde zich niet hebben kunnen identificeren. Dat drietal mocht vervolgens een nachtje in de cel doorbrengen.

Op Facebook zijn naar aanleiding van het gebeuren en de berichtgeving in de media een aantal reacties geplaatst die een heel ander licht op de zaak werpen. Een van die reacties is van de chauffeur van de teruggestuurde bus, die reageerde op een bericht van een zwaar teleurgestelde Fortuna-fan. De chauffeur stelt dat er eigenlijk geen enkele reden was voor de actie van de burgemeester van Dordrecht. Supporters hadden volgens hem wel wat biertjes op, maar waren beslist niet dronken en gedroegen zich verder keurig. Zijn volledige reactie leest u hieronder.

Voor mensen die de media willen geloven hier de waarheid van onze buschauffeur afgelopen zondag.Ik ben de buschauffeur…

Geplaatst door Roy Zwakhalen op Dinsdag 18 december 2018

Reacties

article
150168
Afgelopen zondag werd op last van de burgemeester van Dordrecht een bus met supporters van
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181219/buschauffeur-werpt-ander-licht-op-terugsturen-fortuna-fans/
2018-12-19T06:03:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/17090427/vol-stadion-fortuna-sittard.jpg
Fortuna-fans
Nieuws