Bouwbord ‘De Wieër’ en Bisschoppelijk College onthuld

Projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed heeft samen met gedeputeerde Hubert Mackus, wethouder Pieter Meekels (stedelijke ontwikkeling) en aannemersbedrijf Laudy Bouw & Ontwikkeling het bouwbord onthuld van de nieuwe ontwikkelingen bij het voormalige Bisschoppelijk College in Sittard.

Aannemersbedrijf Laudy gaat in opdracht van Mulleners Vastgoed de 29 appartementen ‘De Wieër’ bouwen naar ontwerp van Povse & Timmermans Architecten. Het monumentale voormalige Bisschoppelijk College zal door de Sittardse aannemer verbouwd worden tot een hotel. Dat werd bekendgemaakt bij de onthulling van het bouwbord en het verlenen van de bouwvergunning op 20 december.

bouwbord
Herontwikkeling Bisschoppelijk College

Wethouder Pieter Meekels overhandigde tijdens de officiële plechtigheid de bouwvergunning voor de verbouwing van het Bisschoppelijk College en de bouw van het uit 29 appartementen bestaande appartementencomplex. Dat was ook het sein om te starten met de verkoop van deze appartementen. Op de locatie van de nog te slopen parkeergarage De Wieër worden straks 29 appartementen variërend van 85 m² tot circa 185 m² gebouwd. Deze luxe appartementen krijgen in de toekomst de mogelijkheid om gebruik te maken van de hotelfaciliteiten van het nog te bouwen hotel.

De werkzaamheden in het centrum van Sittard starten eind januari. Als eerste wordt de parkeergarage De Wieër gesloopt. Vanaf maandag 14 januari 2019 wordt deze gesloten. De abonnementhouders die hier hun plek hadden, hebben inmiddels een alternatieve plek aangeboden gekregen.
Na de sloop starten de bouwwerkzaamheden. Mulleners Vastgoed heeft aangegeven in april te starten met de bouwwerkzaamheden, ongeacht het aantal appartementen dat dan verkocht is. Volgens de globale planning is het appartementengebouw medio 2020 gereed.

In het voormalig Bisschoppelijk College aan de Parklaan komt een hotel met circa negentig kamers. De exploitant zal binnen enkele weken bekendgemaakt worden. De werkzaamheden van het hotel worden naar verwachting gelijktijdig opgeleverd met de appartementen.

Geïnteresseerden voor de appartementen kunnen zich inschrijven op www.de-wieer.nl. Ruijters Woningmakelaars uit Sittard zal de verkoop van 29 appartementen begeleiden.

Cookieinstellingen