Reportage over Steenweg Sittard in de Volkskrant

... serene rust op zondag ...
... serene rust op zondag ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Volkskrant besteedde donderdag in een reportage aandacht aan de transformatie die de Steenweg in Sittard doormaakt.

De winkelleegstand in de Steenweg liep sinds het vertrek in 2009 van het ziekenhuis – dagelijks goed voor 4000 tot 5000 bezoekers – snel op.

Behalve het vertrek van het ziekenhuis hebben ook de economische crisis, de vergrijzing en het veranderende koopgedrag van de consument (internet) geleid tot forse leegstand. Door de jaren heen is stilaan het besef gegroeid dat de oude tijden niet terug zullen keren.

Sinds enkele jaren maakt de straat stapje voor stapje een transformatie door van winkelstraat naar een straat met een meer gemengde functie. Diverse winkels zijn al omgetoverd tot kantoren, ateliers en woonkamers, mede dankzij de opstelling van de gemeente die bestemmingen van de panden heeft versoepeld en die onder bepaalde voorwaarden subsidie verleent voor aanpassingen aan de panden.

De gespannen woningmarkt maakt dat deze transformatie momenteel sneller verloopt. Er is grote behoefte aan woonruimte en de Steenweg is gezien het karakter en de ligging van de straat voor velen aantrekkelijk.

» Artikel De Volkskrant – Steeds meer winkels worden woonhuizen in Sittard

Cookieinstellingen