Marc Webers Ridder in de Orde van de Pappegey

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanavond is Marc Webers tijdens de uitroepingszitting van Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd benoemd tot Ridder in de Orde van De Pappegey.

Deze orde gaat jaarlijks naar een man of vrouw die zich al jaren bijzonder verdienstelijk maakt voor carnaval in het algemeen en de Zittesje Vastelaovend in het bijzonder.

Marc Webers is in het dagelijks leven grafisch ontwerper en bestiert ontwerpbureau StudioMarq, bureau voor grafische vormgeving in Sittard.

Hij zet zijn grafische kwaliteiten ook graag in ten bate van het carnaval in Sittard. Zo verzorgt hij al jaren de huisstijl van De Marotte: affiches, de website, social media, de cover van de liedjes-CD en sinds een aantal jaren ook de vormgeving van het jaarlijkse kolderblad van De Marotte: De Pappegey, een fraaie glossy. Ook ontwierp hij de mascotte voor de laatste twee Marottejubilea en geeft hij jaarlijks vorm aan de Greutsje Pin die wordt uitgebracht door Klup Kump Goud. Verder is Marc sinds enkele jaren voorzitter van vastelaovesbuurt Sjteivig en voor die buurt ontwerpt hij en bouwt hij ook al vele jaren lang mee aan de ‘grote wage’ die regelmatig ereprijzen binnensleepte tijdens de grote carnavalsoptocht van Sittard. En buiten het carnaval is Marc actief bij Club Chicane, de Zittesje Revuu en voor het Sint Rosa Comité, waarvoor hij het Sint Rosaspeldje ontwierp en waarvoor hij een aantal schilderijen en tekeningen maakte. Ook ontwierp hij het Laesplènkske van Veldeke Krenk Zitterd.

Cookieinstellingen